Nyhed -
Naboskabspuljen får justeret retningslinjer og forlænget ansøgningsfrist
Naboskabspuljen, som blev lanceret tidligere på året for at støtte projekter i EU's seks østlige nabolande, får nu justeret retningslinjerne og i samme omgang bliver ansøgningsfristen for større projekter rykket til 25. september.
Ændringerne kommer på baggrund af erfaringerne fra den første ansøgningsrunde og for bedre at kunne passe til virkeligheden i især Ukraine.
- Vi har set en positiv modtagelse af Naboskabspuljen, men også erkendt behovet for klarere retningslinjer. Derfor har vi opdateret terminologien til 'Resiliens og Demokratisk Udvikling Ukraine', for bedre at reflektere puljens mål om at støtte særligt udsatte målgrupper og fremme demokratisk udvikling i regionen, siger rådgiver Jacob Thorsen.
Den nye formulering erstatter det tidligere 'Genopbygning Ukraine'. Den nye formulering skal hjælpe ansøgere med bedre at forstå, hvordan deres projekter kan bidrage specifikt til resiliens og demokratiske initiativer.
Jacob Thorsen vil i anledning af de nye retningslinjer minde om muligheden for rådgivning til CISUs medlemsorganisationer.
- Vi opfordrer alle medlemsorganisationer, der ønsker at indsende en ansøgning, til først at søge rådgivning, hvor man kan afstemme idéer, siger han.
CISU forventer fortsat at kunne modtage og godkende ansøgninger til mindre indsatser og medborgerindsatser gennem året, uden de samme pres som set i andre puljer.
Læs mere om puljen og find de opdaterede retningslinjer her
22. august er der et online-møde, hvor man kan blive klogere på ændringerne. Tilmelding her
Mere om nabolandene 21. november er der et seminar med titlen "Civil society in the Eastern neighborhood countries in a time of crisis", hvor eksperter fra de østlige nabolande og Danmark vil diskutere udfordringer og strategier for civilsamfundets arbejde med demokratisering, menneskerettigheder og social retfærdighed. Seminaret vil finde sted på Vartov, og interesserede kan tilmelde sig via dette link. |