Gå til indhold

Nyhed -

Bevillingshavere omstiller sig under corona

Coronakrisen rammer naturligvis også bevillingshavere i CISUs puljer, og siden marts har der været en masse formelle og uformelle henvendelser om bevillinger.

- Vi har fået omkring 85 henvendelser fra bevillingshavere i alle vores puljer angående ændringer i de lande, de arbejder i, og helt konkrete ønsker om at ændre i bevillinger. Vi registrerer dem alle for at kunne holde øje med, hvordan krisen udvikler sig, fortæller rådgiver Mette Kjærtinge.

De fleste henvendelser handler om at udskyde eller indstille aktiviteter på grund af ændringer i forsamlings- og bevægelsesfrihed, men der er også nogle, hvor der er behov for at ændre indsatsen markant for at afbøde nogle af konsekvenserne. For eksempel har man i en indsats i Sierra Leone valgt at uddele basale fødevarer samt materialer for at højne hygiejnen for personer med handicap, som er yderligere udsatte under COVID-19-krisen. I Indien bliver der lavet dør-til-dør oplysningsarbejde og radioprogrammer sammen med myndighederne for at oplyse befolkningen i landlige områder, hvor der florerer mange rygter og misinformation om COVID-19. Der er også blevet lavet opsøgende arbejde til særligt udsatte familier i Kenya, som tager varer på ekstra børn for at kunne yde psykosocial støtte hvor nødvendigt.

- Jeg vil tro, at 10-20 pct. af henvendelserne har fået uddybende spørgsmål og er blevet justeret, men ellers er alt godkendt. Mange af bevillingshaverne har været rigtig hurtige til at omstille sig til en ny situation og at diskutere med deres partnere, hvad der er bedst for dem og deres målgrupper. Krisen er ikke overstået ude i verden, så vi forventer en del ændringer i bevillinger den kommende tid, fortæller Mette Kjærtinge og uddyber:


- Det er ikke et krav at ændre i indsatserne på grund af COVID19, men det kan være sundt og fornuftigt at overveje, om det er nødvendigt at ændre noget i indsatserne nu med den situation, vi ser ude i verden. Det er vigtigt at kontakte CISU, når der opstår væsentlige ændringer og vanskeligheder med at gennemføre indsatsen, siger hun.

cisu.dk kan man se eksempler på ændringer.

- Ændringerne og behovet for at lave akutte indsatser for at afbøde konsekvenserne af COVID-19 – som for eksempel set gennem det seneste DERF-call – er for os i CISU et tydeligt tegn på, at der ikke kun er behov for at styrke forebyggelsen af COVID-19, men at konsekvenserne af krisen rækker langt ud over at være en sundhedsmæssig krise. Derfor kommer vi også fortsat til at være fleksible i forhold til ændringer i bevillinger, og vi begynder allerede nu at se ansøgninger til Civilsamfundspuljen, som arbejder med konsekvenserne for civilsamfundet ude i verden, forklarer Mette Kjærtinge

Læs mere her

OBS:

OBS: Husk at spørge om lov til ændringer:

I forhold til civilsamfundspuljen bør bevililngshavere være opmærksom på, at der under punkt 7 står, at den danske forenings bestyrelse har pligt til straks at give CISU besked, hvis hvis der opstår væsentlige ændringer og vanskeligheder med at gennemføre indsatsen, herunder med at overholde det godkendte budget. Desuden henviser vi til Retningslinjer for Civilsamfundspuljen (opdateret version 2.0 januar 2019) s. 13, 14 og 15 om skrøbelig kontekst. 

Emner

Kontakt

Kim Jensen

Kim Jensen

Pressekontakt Kommunikationskonsulent/Pressekontakt Ekstern kommunikation 30224511