Nyhed -
Bekymring over pres på Civilsamfundspuljen
Som beskrevet i CISUs nyhedsbrev, har der i 2024 været massivt pres på Civilsamfundspuljen. I september-runden blev der indsendt 62 ansøgninger for et samlet beløb på over 103 millioner kroner. Med 24 millioner kroner til rådighed overstiger det ansøgte beløb langt det, der er til rådighed i Civilsamfundspuljen.
Det markante pres og manglen på midler i CISUs puljer har ført til en række reaktioner fra CISUs medlemsorganisationer. Blandt andet har Spedalskhedsmissionen udtrykt bekymring over forvaltningen af midler i Civilsamfundspuljen og manglen på midler i CCAM. Spedalskhedsmissionens åbne brev kan læses på CISUs opslagstavle.
Hos CISU deler man bekymringen over presset på Civilsamfundspuljen.
- Vi er kede af den situation, vi er endt i med Civilsamfundspuljen. Vi anerkender det store arbejde, som en lang række medlemsorganisationer og deres partnere har investeret i at udvikle gode, relevante ansøgninger til Civilsamfundspuljen. Vi deler Spedalskhedsmissionens bekymring. Vi forsøger at finde gode løsninger. Men der er ingen lette løsninger – hverken på kort eller lang sigt, siger faglig leder Nicolai Houe.
Han tilføjer, at der ikke er ændret i vilkårene for ansøgninger, men at stigningen i ansøgninger under én million kroner kan betyde, at midlerne i puljen bliver brugt, før større ansøgninger kan blive behandlet. CISU vil fortsætte arbejdet for at sikre en mere bæredygtig fordeling af midlerne.
- På kort sigt forvalter vi efter de gældende retningslinjer. På lang sigt håber vi, at reformen af Civilsamfundspuljen vil give medlemsorganisationer og bevillingshavere bedre muligheder for at gennemføre relevante indsatser i samarbejde med lokale partnere, siger han.
- Det sagt, så vil der formodentligt aldrig være penge nok. Og vi arbejder løbende på at få flere midler til Civilsamfundspuljen, men det er svært, siger han.
CISU arbejder på en beskrivelse af udviklingen i Civilsamfundspuljen, de tiltag vi har lavet, og hvad vi forventer kommer til at ske herfra.